hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Rendelet a rezidensekről

A december 31-én a képzési idejét honvédelmi egészségügyi szolgáltatónál töltő rezidenst január 1-jétől honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban kötelesek foglalkoztatni.

A Magyar Közlöny 279. számában megjelent az egyes, a honvédelmi egészségügyi szolgáltatónál foglalkoztatott rezidensek közalkalmazotti jogviszonya átalakulásának veszélyhelyzeti szabályairól szóló 585/2020. (XII. 15.) kormányrendelet, írja az Adózóna.

A szakorvosképzésért felelős egészségügyi államigazgatási szerv állományába tartozó, de támogatott szakképzés keretében 2020. december 31-én a képzési idejét a honvédelmi egészségügyi szolgáltatónál töltő rezidenst 2021. január 1-jétől a honvédelmi egészségügyi szolgáltató honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban köteles foglalkoztatni.

A rezidens átadásáról, továbbfoglalkoztatásáról és jogviszonyának átalakulásának feltételeiről a szakorvosképzésért felelős egészségügyi államigazgatási szerv, a honvédelmi egészségügyi szolgáltató és a rezidens háromoldalú megállapodást köt.

A rezidens 2020. december 18-áig írásban tájékoztatást kap a jogviszony átalakulásának feltételeiről, a kinevezésnek tartalmi elemeiről, a korlátozó körülményekről, valamint arról, hogy a honvédelmi alkalmazotti jogviszony 2021. január 1-jével jöhet létre.

A rezidens honvédelmi alkalmazotti jogviszonya keretében, az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzés időtartama többletkötelezettséget nem vállalhat. A rezidens részére a honvédelmi alkalmazotti jogviszony létesítése során próbaidő nem köthető ki.

Amennyiben a rezidens 2020. december 31-ig úgy nyilatkozik, hogy a háromoldalú megállapodást nem kívánja megkötni, és így a honvédelmi alkalmazotti kinevezést nem fogadja el, közalkalmazotti jogviszonya – a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény (a továbbiakban: Kjt.) rendelkezéseitől eltérően – a rezidens és a szakorvosképzésért felelős egészségügyi államigazgatási szerv között 2020. december 31-ével megszűnik.

(forrás: adózóna.hu)
hirdetés

Könyveink