hirdetés
2020. július. 14., kedd - Őrs, Stella.
hirdetés

Rácz Jenő: A rendszert kell átalakítani

Ebben az évben sokat lassult a kórházi adósság növekedésének üteme – mondta a Magyar Hírlapnak Rácz Jenő, az MKSZ korábbi elnöke.

hirdetés

A kórházi intézményrendszer működési költségeinek előre tervezése mindig olcsóbb, mint az utólagos konszolidáció – mondta a Magyar Hírlapnak Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) korábbi elnöke, akit az év végén kiosztott, adósságrendezésre szánt 70 milliárd forintos központi forrás kapcsán. Közölte, a többlet mindenképpen üdvözlendő, és a fenntartáshoz is szükséges volt, mivel a folyósítást megelőzően a kórházak össztartozása 60 milliárdot tett ki, ebből 45 milliárd volt a 30 napon túli, lejárt tartozás – ezt rendezte a konszolidáció egy részével a kormány.

Kiemelte továbbá azt is, a kórházi kancellári rendszer abban a formában, ahogyan be akarták vezetni, nem jelentett volna megoldást, ezért nem értett vele egyet a kórházszövetség. Amennyiben – folytatta – a rendszerszintű gondokat nem szüntetik meg, semmilyen külső kancellár vagy kincstári biztos nem tudja majd megoldani a problémákat.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink