hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Óriási járóbeteg-ellátást érintő fejlesztés indul el Budapesten

Budapesten az elmúlt 30 év legnagyobb járóbetegellátási-rendszert érintő fejlesztése indul el, amelynek célja, hogy minőségibb, egészségesebb és hosszabb életet biztosítanak a fővárosban élőknek – mondta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) új diagnosztikai centrumának átadóján.

A főpolgármester az Örs vezéri téri intézmény új, kardiometabolikus és onkokardiológiai centrumának átadóján közölte: a kormánnyal történt megállapodásnak megfelelően az elkövetkező években 50 milliárd forintot költenek arra, hogy a budapestiek tovább és jobb egészségben éljenek. Próbálunk minőségibb, egészségesebb, hosszabb életet biztosítani a budapestieknek, és ebben a nagy közös vállalkozásban mindenki partner kell hogy legyen: a kerületek, a kormányzat, a főváros és az egészségügyben dolgozók is, akik nap mint nap viszik a hátunkon az intézményrendszert – fogalmazott Karácsony Gergely.

A korábbi zuglói polgármester emlékeztetett: a ZESZ most átadott fejlesztéseit a XIV. kerületi önkormányzat is támogatta.

Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa elmondta: az Egészséges Budapestért Programban a kormányzattól 511 millió forintot, az zuglói önkormányzattól pedig 85 milliót kapott a szolgálat, amiből informatikai fejlesztést hajtottak végre, illetve diagnosztikai eszközöket szereztek be. Kifejtette: a most átadott kardiometabolikus és onkokardiológiai centrum sokszakmás terület, ahol egyszerre van jelen többek között a kardiológia, a diabetológia vagy a belgyógyászat. Az a cél, hogy rövidebb legyen a betegút, hatékonyabban lássák el a több betegséggel egyszerre küzdő embereket – magyarázta. Kitért arra is: a fejlesztések eredményeképpen korszerű informatikai osztály jött létre az Örs vezér téri intézményben, megújult a ZESZ honlapja, online előjegyzési rendszert indítottak el, valamint korszerű adatbázist építenek a hatékony betegellátás érdekében.

Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere elmondta: Budapest 50 milliárd forintos egészségfejlesztési keretéből Zugló 807 millió forintot kap erre az évre. Azt ígérte: nem állnak meg fejlesztésekkel, a jövőben egy új szakrendelőt akarnak létrehozni Zuglóban.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink