2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Nyári egyetemmel indul a jubileumi tanév

Ingyenes nyári egyetemmel indul az alapításának 250. évfordulóját ünneplő Semmelweis Egyetem jubileumi tanéve, mondta az intézmény stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hankó Balázs hozzátette: az egyetem 11 ezer hallgatója közül már ezren jelentkeztek a szeptember 4-7-én tartandó rendezvényre, amely a hallgatók számára kreditpontot is ér.

A nyári egyetem célja, hogy megmutassa az egyetem sokszínűségét, ennek jegyében az orvostudomány és a gyógyítás elsajátításához szükséges más diszciplínák mellett művészettel, történelemmel, hittel, lélekkel és sporttal kapcsolatos előadások is lesznek a rendezvényen. Az előadásokon többek között híres sportolók, olimpikonok beszélnek majd arról, hogy mit jelent számukra az egészséges élet, fűzte hozzá.

A jubileumi tanév tíz hónapig tart, a tanévnyitó szeptember 8-án lesz, majd az egyetem november 7-én nemzetközi tudományos csúcsrendezvényt tart, végül a Szenior Akadémiával és a Semmelweis-egészségnapokkal egészül ki a program, tudatta Hankó Balázs.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink