hirdetés
2021. március. 07., vasárnap - Tamás.

Nyaralás utáni karanténra nem jár betegszabadság

Panaszmentes karanténosnak nem jár táppénz. Erről az ÁNTSZ körlevélben értesítette a háziorvosokat, írja a vaol.hu alapján a Weborvos.

Elfogyott a türelme dr. Tarnai Ete szombathelyi háziorvosnak. Több órát elvesz a rendelési idejéből, hogy olyan páciensek keresik meg telefonon táppénzügyben, akiknek hatósági házi karanténba kell vonulniuk. A háziorvos hangsúlyozza: panaszmentes karanténosnak nem jár táppénz! Erről az ÁNTSZ körlevélben értesítette a háziorvosokat, ennek ellenére nap mint nap többen is megkeresik a háziorvost, hogy írja ki őket táppénzre.

– Elképesztő felelőtlenségnek tartom, hogy valaki elmegy szabadságra egy vírussal erősen fertőzött országba, Egyiptomba, Montenegróba, majd amikor onnan hazatér, még táppénzre is ki akarja íratni magát – véli a háziorvos. – Sokszor a munkáltató is hibás ebben, mert küldik hozzánk a „beteget”, akinek semmi baja. Ilyen személynek nem jár a járulékfizető állampolgárok pénzéből finanszírozott táppénz!

Az orvos hozzáteszi, hogy természetesen más a helyzet, és jár a táppénz annak, aki tüneteket észlel magán, aki önhibáján kívül, például fertőzött beteggel való érintkezés miatt került karanténba, netán hivatalos kiküldetésen járt, írja a lap.

(forrás: vaol.hu, WebOrvos)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink