hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés

 

Nusser Zoltánt választották meg a KOKI igazgatójának

Megválasztották az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) nyolc kutatóhelyének a vezetőjét, tájékoztatta az ELKH az MTI-t.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Irányító Testülete március 1-jei hatállyal megválasztotta a kutatóhálózathoz tartozó hat kutatóközpont, egy önálló kutatóintézet, továbbá a mintegy 150, egyetemeken, illetve egyéb közintézményekben működő önálló kutatócsoport adminisztrációját ellátó Támogatott Kutatócsoportok Irodája intézményvezetőjét.

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont (BTK) főigazgatója Balogh Balázs korábbi tudományos főigazgató-helyettes lett. Az Energiatudományi Kutatóközpont(EK) főigazgatójává a testület újraválasztotta Horváth Ákost, az intézmény korábbi vezetőjét. A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) igazgatói posztját Nusser Zoltán korábbi megbízott igazgató tölti be március 1-jétől.

A testület a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK) főigazgatójává Fertő Imre korábbi megbízott főigazgatót választotta. A Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) főigazgatója Nagy Ferenc, korábbi főigazgató lett. A Természettudományi Kutatóközpontot (TTK) Buday László korábbi megbízott főigazgató vezeti március elsejétől. A Wigner Fizikai Kutatóközpont (Wigner FK) vezetőjévé a korábbi főigazgatót, Lévai Pétert választotta az Irányító Testület. A testület tagjai a Támogatott Kutatócsoportok Irodájának (TKI) igazgatójává Ács Attilát választották.

A kutatóhely-vezetői pályázatok kiírására az előző intézményvezetők megbízatásának lejárta miatt került sor. A közlemény szerint az Irányító Testület a döntései meghozatalakor figyelembe vette a pályázatok elbírálása céljából létrehozott eseti bizottság jelentését is, mely bizottságnak tagja volt az adott kutatóhely egy képviselője. A tájékoztatás szerint hat intézmény esetében a hosszú távú kutatói, széles körű vezetői tapasztalatokkal rendelkező korábbi intézményvezetők újraválasztására került sor.

Egy intézménynél a korábbi főigazgató nyugdíjba vonult. Mint írják, itt a szintén hosszú távú kutatói és vezetői tapasztalatokkal rendelkező eddigi tudományos főigazgató-helyettes kapott főigazgatói megbízást. A Támogatott Kutatócsoportok Irodája esetében pedig a közigazgatás terén jelentős vezetői tapasztalatokkal rendelkező szakembert választottak meg az iroda vezetésére.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink