hirdetés
2022. szeptember. 26., hétfő - Jusztina.
hirdetés

Novák Katalinhoz fordultak a kata ügyében

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége Novák Katalin köztársasági elnökhöz fordult a kata-törvény kapcsán.

A szövetség nem vitatva a Parlament jogalkotási legitimációját, a törvény megfontolásra történő visszaküldését javasolta. A törvény által bevezetni kívánt változások az adóév derekán lépnének hatályba, nem szolgálva ezzel a közellátás folyamatos biztosítását ezáltal a nemzetgazdaság érdekeit.

A parlament fontolja meg a törvény 2023. január 1-től történő bevezetését, kérik a közleményben. Így szerintük lehetőség nyílna arra, hogy az érintett piaci résztvevők működése a jelenlegi formában biztosított legyen az év folyamán, az utolsó negyedévre nem tolódnának át a fekete gazdaság irányába, valamint kidolgozásra kerülhetne más alternatív adózási forma, illetve a meglévő adónemekbe történő átállásra több idő és jobb kommunikációs támogatás nyílna, írja közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.

A Szakmai Kamarák tagságát képező katás szolgáltatók nemcsak a magán, a piaci, hanem az állami szektor megrendelésére is dolgoznak. Az év folyamán hatályba lépő változás veszélyeztetheti többek között a nyomozó hatóságok, bíróságok által kirendelt ügyvédek, szakértők rendelkezésre állását, a közbeszerzéseken induló katás vállalkozások ajánlati, vagy szerződési kötelmeit, valamint az egészségügyi szolgáltatók ellátási rendszerét. Továbbá hátrányosan érintheti az amúgy is nehézségekkel küzdő építőiparban érintett tervezők, műszaki ellenőrök és más kisvállalkozók szolgáltatásait, amely közvetlenül hat a családokra, áll a közleményben.

cimkék

hirdetés
hirdetés

Könyveink