hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Népegészségügyi program és presztízsharc

Tervben az egészségfejlesztési program, de az előrelépést kormányon belüli presztízsharcok hátráltatják, írja a nepszava.hu.

Másodszor is új egészségfejlesztési koncepciót akar kidolgozni az Orbán-kormány, mert hat év alatt nem lettek jobbak a magyar lakosság életesélyei. Csakhogy, noha a cél valóban fontos, ezúttal legalább annyira a kancellária és a humántárca presztízsharcáról szól a jelenlegi és az előző egészségügyi államtitkár, valamint Lázár János bizalmi emberének felkérése egy új népegészségügyi program kidolgozására, mint a valódi előrelépés reményéről – olvasható a Népszava Online-on.

Új népegészségügyi koncepció kidolgozásába kezd a kormány – jelentette be a múlt heti Kormányinfón Lázár János, megismételve Szócska Miklós államtitkár 2010 nyarán elhangzott szavait. A mostani bejelentés is azt jelzi, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) működő egészségügyi államtitkárság az azóta eltelt hat évben nem sokra jutott a népegészségügyi szemléletű reformok megvalósításban. Azt, hogy az emiatt érzett elégedetlenség a legmagasabb szintre ért el, nemcsak a felkérés ténye jelzi, hanem az is, hogy a feladatot már nem kizárólag a mostani egészségügyi államtitkárnak osztotta ki a kancelláriaminiszter, hanem szakmai mankónak elődje, Zombor Gábor, és ami ennél is sokatmondóbb: Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára is bekerült az előkészítő csapatba. Ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak Ónodi-Szűcs Zoltánt találja kevésnek a kancelláriaminiszter a munka elvégzéséhez, hanem közvetlen főnökét, Balog Zoltánt is – írja a nepszava.hu, ahol aí cikk folytatódik.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink