hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Nem számít a szülők neme

Nincs befolyással a gyerekek szexuális indentitására az, hogy hetero- vagy homoszexuális szülők nevelik őket, írja a Népszava. Az amerikai kutatás eredményeit a Sex Rolls című folyóiratban megjelent tanulmányban ismertették.

A kutatást a Kentucky Egyetem végezte, 106 család bevonásával. A szülők között voltak meleg párok, leszbikusok és heteroszexuálisok is. Elsősorban azt figyelték meg, hogy az óvodáskorú gyerekek hogyan és milyen játékokkal játszanak szívesen. Hangsúlyos szerepet kaptak a "fiús", illetve "lányos" játékok. A gyerekek többsége a saját neméhez "illő" játékokkal játszott inkább.

Azok, akik nem a nemükre jellemző játékokat választottak, később is gyakran folytattak olyan tevékenységeket, amelyek nem jellemzőek saját nemükre. Ehhez azonban semmi köze annak, hogy a meleg szülők e tekintetben esetleg megengedőbbek. A tapasztalatok azt mutatták, a homoszexuális szülők által örökbefogadott gyermek nemileg a szokásos módon fejlődik, hasonlóan a heteroszexuális szülők gyermekeihez, írja a lap.

(forrás: Népszava Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink