hirdetés
2022. január. 28., péntek - Károly, Karola.
hirdetés

Négy lépésben fékezné meg a negyedik hullámot az orvosi kamara

Újra 100 fölött a koronavírus miatt lélegeztetőgépen lévők száma. Tegyünk 4 lépést a járvány megfékezéséért, kéri az orvosi kamara.

A Magyar Orvosi Kamara felhívja a lakosság figyelmét a koronavírus-járvány 4. hullámának erőteljes jelenlétére és annak lehetséges következményeire. Néhány intézkedés együttes alkalmazásával elkerülhető lehet a tavalyi évhez hasonló lezárások ismételt bevezetése, az esetszámok és az elhalálozások drasztikus megugrása.

Már a nyár végén emelkedtek a koronavírusos esetszámok, ez a tendencia azóta is folytatódik, súlyosbodik. Az új delta variáns a korábbi mutációknál gyorsabban és agresszívebben terjed. Az európai országok tapasztalata megmutatja, hogy a járvány 4. hulláma elsősorban az oltatlanokat érinti.

A Magyar Orvosi Kamara az alábbi négy lépéssel igyekszik iránymutatást adni a lakosságnak. Ezek együttes alkalmazásával nagymértékben csökkenthetjük a vírus terjedését:

  1. OLTÁS Továbbra is az elsőszámú védekezési eszköz a vírussal szemben! Az oltás felvételével jelentősen csökken a koronavírus fertőzések és halálozások száma.
  2. MASZK Zárt térben mindannyian kifejezetten ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének, ezért zárt terekben, mint például boltokban, üzletekben, színházakban, mozikban, éttermekben stb. továbbra is viseljünk maszkot! Az influenzajárvány ideje is közeledik, a kétféle kórokozó együttes jelenléte különösen fontossá teszi ezt az egyéni védekezést. A Covid fertőzés ellen viselt maszk az influenza ellen is véd!
  3. TÁVOLSÁGTARTÁS Lehetőleg tartsunk legalább két méter távolságot embertársainktól!
  4. KÉZMOSÁS Figyeljünk a rendszeres és alapos kézmosásra!

Ez az a 4 lépés, amit mi magunk tehetünk meg a járvány terjedésének megakadályozásáért, egészségünk megóvásáért. A járvány terjedésének megakadályozásához emellett kormányzati intézkedésként szükség van a védettségi igazolvány kiterjedt használatára.

A kamara hangsúlyozza: csak közös erővel, a fenti pontok együttes alkalmazásával csökkenthetjük a vírus terjedését! Tegyük meg ezt a minimumot azért, hogy ne álljon le ismét az ország! Vigyázzunk egymásra!

A MOK továbbá felhívja a szolgáltatási szektor résztvevőit, hogy amennyiben lehetőségük van rá, töltsék le, nyomtassák ki és használják figyelemfelhívó tábláikat, ezzel is hozzájárulva a járvány megfékezéséhez.

A táblák letölthetőek a kamara honlapjáról.

hirdetés

Könyveink