hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Nagyrabecsüléséről biztosította a szociális dolgozókat Kásler, de covid-pénzt nem kapnak

A Miniszteri percek 7. epizódjában a Semmelweis nap apropóján kérdezték az 500 ezer forintos jutalomról Kásler Miklós minisztert.

A magyar egészségügy két évszázada elkötelezett, emberbarát, a segítő szándékot előtérbe helyező tevékenységet folytat a magyar nemzet számára. Ezekkel a szavakkal nyitotta válaszai sorát az Emberi Erőforrások Minisztériumának saját gyártású PR-videójában a tárcavezető. A kérdező – a Pesti Srácok szerzője, Samók Dávid – felvezetőjében arról beszélt, hogy számos kérdés érkezett a Semmelweis napról és a covid-pénzről, Kásler Miklós ezúttal is történelmi múltba nyúlóan kezdte válaszát. Emlékeztetett, hogy a magyar egészségügy két évszázada számos kritikus helyzetben áll helyt a magyar nemzet javára, olyan próbatételek során, mint háborúk és forradalmak, valamint a koronavírus-járvány időszaka. Az egészségügyben dolgozók munkáját úgy a társadalom, mint a kormány elismerése övezte, ez utóbbi anyagilag is kifejezve megbecsülését részesíti 500 ezer forintos jutalomban az egészségügyieket.

Más körülmények között, de ugyanazt az emberi együttérzést képviselték a járvány időszakában a szociális ágazatban dolgozók is, akikre szintén számos többletfeladat hárult az elmúlt hónapokban. Teljesítményüket nagyra értékeli a kormány, ám hiába szeretné mindezt úgy a kabinet, mint személy szerint a területért felelős tárca vezetője anyagilag is elismerni, a kiegészítő jövedelmek tekintetében szükség volt a differenciálásra, hiszen megszabta azt az ország gazdasági teljesítőképessége. Mintegy vigaszként Kásler Miklós hozzátette, a kormány előtt most is napirenden van a szociális ágazatban dolgozók béremelésének kérdése.

Az egész nemzet egysége mutatkozik meg abban az előkelő, negyedik helyezésben, amelyet egy nemzetközi szervezet felmérése szerint hazánk ért el a koronavírussal szembeni védekezés eredményességében – folytatta újabb kérdésre a miniszter. A járvány első fázisát kedvező megbetegedési és halálozási adatokkal sikerült lezárnunk, sőt, a mortalitási adatok kedvezőbbek voltak, mint a megelőző évek azonos időszakában – említette meg Kásler Miklós, hozzátéve, hogy ráadásként a várólisták is rövidebbek lettek. Kiváló eredményeket mutatott fel a covid-járvány időszakában a hazai kutatógárda is, úgy a gyógyszerfejlesztés, mint az aktív és passzív immunizálás tekintetében – foglalta össze.

A maszkviselés, a szociális távolságtartás és a gyülekezés szabályainak betartására kérte a lakosságot végezetül a miniszter, annak érdekében, hogy a most rendkívül kedvező járványügyi helyzetet a továbbiakban is fenntarthassuk.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink