hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Miket vállalt a magyar kormány?

Kormányhatározat született arról, hogy milyen vállalásokat teljesítene Magyarország 2020-ig az Európai Unió körvonalazódó stratégiája részeként. Az InfoRádió beszámolója.

A Magyar Közlönyben megjelent az a kormányhatározat, amely számszerűsíti a magyar vállalásokat, amelyek az Európa 2020 Stratégia kiemelt céljainak eléréséhez szükségesek.

Eszerint 2020-ig a jelenlegi 56-ról 75 százalékra nő a 20 és 64 év közötti népesség foglalkoztatási rátája. A kutatás-fejlesztési ráfordítások szintje a GDP 1 százalékáról 1,8 százalékra emelkedik. A megújuló energiaforrások részaránya az energiafelhasználáson belül 14,6 százalékra nő a jelenlegi 7 százalék körüli arányról.

2020-ra a felsőfokú vagy annak megfelelő végzettséggel rendelkezők aránya a 30-34 éves népességen belül 30,3 százalékra nő, ezzel párhuzamosan az oktatásban, képzésben nem részesülő, legfeljebb alsó középfokú végzettséggel rendelkezők aránya a 18-24 éves népességen belül 10 százalékra csökken.

A megvalósításról szóló elképzeléseit március 28-ig kell elkészítenie Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek - derül ki a Magyar Közlönyből.

A teljes beszámolót itt meghallgathatja, az InfoRádió honlapján pedig elolvashatja

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink