hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Miért aggódik a világ?

Minden más ország lakóit megelőzve a magyarok aggódnak leginkább az egészségügy miatt. Az Ipsos legfrissebb felmérését a Marketing & Média Online foglalta össze.

A magyarok 82 százaléka elégedetlen azzal, ahogyan a dolgok mennek az országban, a legtöbben az egészségügy állapota miatt aggódnak leginkább. Világviszonylatban az emberek többsége (61%) szerint rosszul mennek a dolgok hazájukban az Ipsos felmérése szerint – írja az mmonline.hu.

A kutatócég What Worries the World (WWW) felmérése alapján kijelenthető, hogy a legpesszimistábbak: Mexikó, Franciaország (89%) és Brazília (84%). A magyarok 82%-a elégedetlen az itteni helyzettel, az olaszokkal azonos mértékben vagyunk borúlátóak.

Az összesített vélemények azt mutatják, hogy a világban a munkanélküliség a legnagyobb gond (39 százalék említi). Nálunk ez viszont csak a problémarangsor negyedik helyén szerepel, 28 százalékos említéssel. Ennél sokkal aggasztóbbnak tartják a magyarok – minden más ország lakóit megelőzve az egészségügy állapotát (63%), amit a pénzügyi és politikai korrupció (53%), valamint az elszegényedés és a társadalmi egyenlőtlenség (51%) követnek, utóbbiban szintén élen állva ezzel az országok között.

A szeptemberi adatokhoz képest nem sok változás történt a fentiekben, továbbra is az egészségügy állapota miatt aggódnak nálunk az emberek, annyi kiegészítéssel, hogy kicsit emelkedtek a számok: 79%-ról 82%-ra a rossz irányt érzékelők és 59%-ról 63%-ra az egészségügy helyzetét kritikusnak ítélők. Nemzetközi fronton is a munkanélküliség a top spot, egy százalékponttal magasabb, 39%-os értéken.

Spanyolországban is a foglalkoztatás mértéke aggasztja leginkább az embereket (71%), míg a tanulmányban érintett nemzetek közül a valóságban is itt a legnagyobb a munkanélküliség (19%). A migráció a németeknél okozza a legtöbb fejtörést (38%), pedig a 2015-ös ENSZ adatok szerint Németországban alacsonyabb a migránsok aránya a népességben (15% alatti), mint sok más vizsgált nemzetnél.

 

hirdetés

Könyveink