hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

MI-vel újíthat a brit egészségügy

Az Alexa által használt mesterséges intelligenciát használná ki a brit egészségügyi minisztérium, hogy a felhasználók könnyebben hozzáférhessenek az egészségükkel, panaszaikkal kapcsolatos információkhoz, írja a hvg.hu.

Az NHS (Nagy-Britannia Országos Egészségügyi Szolgálata) honlapján tárolt információkat használhatná fel az Amazon Alexában dolgozó mesterséges intelligencia ahhoz, hogy felelhessen a felhasználók egészségügyi témájú kérdéseire. Az egészségügyi minisztérium úgy gondolja, hogy a technológia széles körű használatával csökkenteni lehetne az NHS klinikákra és a háziorvosokra gyakorolt nyomást.

Az adatvédők máris megkongatták a vészharangot, kiemelve az adatvédelmi kockázatokat, amelyek az érzékeny egészségügyi adatokhoz való hozzáférésben rejlenek. (Nemrégiben derült ki, hogy valójában még a manuális törlés után sem lehetünk száz százalékig biztosak abban, hogy valamelyik szerveren nem maradt-e meg egy átirat.)

Az NHS válaszolt ezekre a felvetésekre, mondván, az Amazonnak világos protokollja van ezzel kapcsolatban. Az Amazon is leszögezte, nem adja át az adatokat harmadik félnek, sőt többlépcsős azonosítással, valamint az adatok titkosításával korlátozza a hozzáférést, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!