hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Merkely állítja, nem lesz negyedik hullám, és 2022-re Covid sem

Merkely Béla a TV2 Propaganda című adásában elmondta: nem lesz negyedik hullám sem nyáron, sem pedig ősszel, 2022-re pedig nem lesz Covid.

„Nem lesz negyedik hullám, se most, sem pedig szeptemberben. Nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismételt járványt okozzon, mert nagyon magas az átfertőzöttség, és nagyon magas az átoltottság is, és nemcsak egy fajta vakcinával oltottak, hanem sok fajta vakcinával. Én örülök annak, hogy nemcsak egy vakcinára épül a magyar védekezés, mint sok országban.” – mondta Merkely Béla kardiológus, a Semmelweis Egyetem rektora a TV2 Propaganda című műsorában.

Azt nem fejtette ki, miért örül a többféle vakcinának, mert elvileg – és a kormányzati kommunikáció szerint is – mindegyik kellőképpen hatásos. Bár nem sokkal előtte arról is beszélt, hogy a kínai vakcina elölt vírust tartalmaz, ezért a vírus többféle része ellen alakíthat ki védelmet, valószínűleg erre utalt itt, szemlézi a műsort a Telex, amely azt is megjegyzi, ez a feltevés egyébként egyelőre nem igazolt tudományosan.

(forrás: tv2, Telex)
hirdetés

Könyveink