hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Menedzserszemléletet kíván az EBP

Az előkészítés időszaka után új korszak kezdődik Egészséges Budapest Programban, amely menedzserszemléletet kíván, írja a Napi.hu.

Bősz Anett liberális politikus, független országgyűlési képviselő arról érdeklődött Kásler Miklós emberi erőforrások miniszternél, hogy májustól miért nem hosszabbították meg a 2016-tól miniszteri megbízottként az Egészséges Budapest Program (EBP) irányításáért felelős, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező Cserháti Péter megbízását, valamint arról, hogy helyette ki felel majd az egészségügy fővárosi rendbetételéért.

Cserháti Péternek azért nem hosszabbította meg a miniszter úr a megbízását, mert az előkészítés időszaka után új korszak kezdődik EBP-ban, amely elsősorban menedzser szemléletet kíván – válaszolta a Napi.hu szerint Kásler Miklós nevében az Emmi államtitkára, Rétvári Bence.

"Azért esett a miniszter úr választása Tóvizi Attilára, mert 4 centrumkórházban, a 24 fővárosi és Pest megyei társkórházban, valamint a 32 önálló szakrendelőben tervezett fejlesztések megvalósítása komplex gondolkodást, mérnöki, illetve közgazdasági-pénzügyi tapasztalatot igényel. Tóvizi Attila több mint 15 éve foglalkozik vállalatmenedzsmenttel. Két cégnél volt kereskedelmi, illetve stratégiai vezető pozícióban, majd saját vállalkozásán keresztül nyújtott tervezési, kivitelezési szolgáltatásokat partnereinek. A magas rendelkezésre állási igényű üzemeltetésben szerzett tapasztalata és a mérnöki végzettsége mellett a versenypiaci szemlélet azok a tényezők, amelyek különösen alkalmassá teszik őt az új feladatainak ellátására" – olvasható az államtitkár válaszában.

Egyes ellenzéki médiumok feltételezéseivel ellentétben miniszter úr családtagjai sem közeli baráti, sem üzlettársi kapcsolatban nem álltak soha Tóvizi Attilával – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Cserháti Péter leváltásáról, és Tóvizi Attila kinevezéséről a MedicalOnline számolt be elsőként.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink