hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Megszűnés előtt

Új vezető a Hungarotransplantnál

Molnár Lajos egészségügyi miniszter dr. Ungár Lászlót, a Szent István Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezető főorvosát bízta meg a hazai szervátültetések koordinálását végző Hungarotransplant Kht. vezetésével – információink szerint két hónapra. Akkor ugyanis megkezdik a kht. megszüntetését, feladatainak átadását.

Ungár Lászlót azt követően bízták meg a feladattal, hogy a Szent István Kórház főigazgatói székét korábban betöltő szakminiszter – folytatva elődje megkezdett vizsgálatát – büntetőfeljelentést tett a rendőrségen annak tisztázására, vajon volt-e joguk a Magyarországon szervet eltávolító külföldi orvos(csoport)oknak szervek kivételére halottakból. A vizsgálat idejére a miniszter felmentette munkavégzési kötelezettsége alól dr. Borsi Józsefet, a kht. korábbi vezetőjét, ugyanakkor Sótonyi Péter professzor, az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnöke személyében teljes jogkörű miniszteri biztost nevezett ki a hazai szervtranszplantációk felügyeletére. Mint azt előző lapszámunkban jeleztük (Medical Tribune 2006. július 6.), Borsi Józsefnek július elsején lejárt a határozott idejű, öt évre szóló munkaszerződése, így a helyzet kifejezetten rendezetlennek tűnik; munkaviszonya lapzártánkig nem szűnt meg.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Köbli Anikó
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés