hirdetés
2019. szeptember. 21., szombat - Máté, Mirella.
hirdetés

 

Még lehet jelentkezni az Új Nemzeti Kiválóság Programra

Csütörtökig pályázhatnak az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjaira az alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók. A felsőoktatásba most belépő diákoknak szóló felhívásra pedig június 20-áig lehet jelentkezni, közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

hirdetés

A program fő célja, hogy az egyéni kutatói-alkotói kiválóság támogatásával fokozza az egyetemek tudományos teljesítményét.

A négymilliárd forintos teljes keretösszegből várhatóan mintegy kétezren kaphatnak majd támogatást öt vagy tíz hónapon keresztül. A kiírásra a programban részt vevő huszonöt felsőoktatási intézmény valamelyikében eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytató hallgatók jelentkezhetnek, a pályázatokat a fogadó felsőoktatási intézményhez kell benyújtani.

A nyertes pályázók konstrukciótól függően havi 50-300 ezer forint nettó támogatásban részesülnek, míg az őket fogadó felsőoktatási intézmények a saját pályázóik által elnyert ösztöndíj 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatást kapnak.

A 2016-ban indított programban eddig több mint 4600 ösztöndíjat ítéltek oda.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink