hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Még jelentkezhetnek a startupok

A sikeres pályázók mentor programokon és tréningeken vehetnek részt, 8000 euro vissza nem térítendő támogatást kapnak üzletfejlesztésre, termék validálásra, üzleti terv írásra, és arra, hogy valódi vállalkozási tapasztalatot szerezzenek miközben bemutatják projektjüket a téma szakértőinek.

Az EIT Health meghosszabbította startup versenyei jelentkezési határidejét május közepéig, így az  InnoStars Awards verseny május 15-ig várja azon - prototípussal vagy minimálisan működőképes termékkel már rendelkező – egészségügyi és tech projektek, startup vállalkozások és spinoffok jelentkezését, amelyek új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással szeretnének piacra lépni. A sikeres pályázók mentor programokon és tréningeken vehetnek részt, 8000 euro vissza nem térítendő támogatást kapnak üzletfejlesztésre, termék validálásra, üzleti terv írásra, és arra, hogy valódi vállalkozási tapasztalatot szerezzenek miközben bemutatják projektjüket a téma szakértőinek. A három legsikeresebben prezentáló csapat 60000 eurót nyer. A győztes 25 000 eurót kap prototípusa továbbfejlesztésére, a második helyezett 20 000, a harmadik 15 000 eurót, a legjobb 6 csapat pedig prezentálhatja projektjét az EIT Health nemzetközi partnervállalatainak képviselőiből álló zsűri előtt.

A Go2China a Kína piacát célzó, érett startupoknak szóló program, mely közelebb hozza a vállalkozásokat a kockázati tőke befektetőkhöz, az üzleti döntéshozókhoz, és a shenzeni kormányzat képviselőihez, valamint Kína gazdaságához szükséges speciális ismereteket nyújt. A programra a jelentkezési határidő május 14.

Az EIT Health a tréningjein keresztül is fejleszti a vállalkozásokat 

A 8 hetes Smart Ageing Bootcamp, melyre május 12-ig lehet jelentkezni, olyan tréning program, melynek során a résztvevők validálhatják időseknek, vagy 50 év felettieknek szánt terméküket, vagy szolgáltatásukat Európában. A digitális egészségügy, gyógyászati technológia, biotechnológia terén fejlesztett megoldásoknak segíteniük kell a krónikus betegségek kezelését, a személyes részvételt az egészség önmenedzselésében, a funkcióvesztésből adódó problémákat, vagy az egészséges életvitel fenntartását. A tréning során több mint 500 találkozó jön létre befektetőkkel, ügyfelekkel és startupokkal,

A Venture Lab egy négy hónapos budapesti akcelerátor program inkubációs fázis előtt, inkubációs, korai fázisban lévő projektek, vagy ötlet szinten lévő csapatok számára, továbbá kis- és középvállalatoknak a biotechnológia, a gyógyászati technológia, az e-egészségügy, az élettudományok és az egészségügyi szektor területén. A tréning célja a csapatok és az egyének üzleti képességeinek fejlesztése, kutatási tréningek biztosítása és az üzleti lehetőségek fejlesztésére irányuló oktatás. 

Az EIT Healthről

Az Európai Bizottság és az Európai Technológiai Intézet által támogatott EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése. Célunk, hogy fenntartható módon mozdítsuk előre az egészségügy alapjait és ezáltal megteremtsük az emberek egészségesebb életvitelének és jólétének jövőbeni feltételeit egész Európában. Tagjaink közt megtalálhatók Európa vezető egészségipari és gyógyszeripari vállalatai, természettudományi kutatóintézetei és egyetemei. Az EIT Health több mint 2 milliárd eurót befektet az elkövetkezendő évtizedben célzottan Európa legtehetségesebb vállalkozói és kreatív elméinek projektjeibe, hogy olyan egészségügyi termékeknek és szolgáltatások fejlesztését és üzleti forgalomba hozatalát támogassa, melyek a demográfiai változások és az idősödő társadalmak által támasztott kihívásokra válaszolnak.

További információ: http://www.innostarsaccelerator.eithealth.eu/innostars-awards/  

(forrás: wshungary.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!