hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Még az itthon maradtakat sem sikerült összeszámolni

Hiába volt kötelező, az egészségügyi szolgáltatók mindössze 65 százaléka tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének a tisztiorvosi hivatalnál – írja a Világgazdaság.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyilvántartásába július 1-ig kellett volna feltöltenie az adatokat minden hazánkban működő házi és szakorvosi rendelőnek, kórháznak, patikának, gyógyeszköz-forgalmazónak. Sőt, az egészségügyi szolgáltatók, gyógyszertárak által foglalkoztatott egészségügyi dolgozókra vonatkozó információk mellett az egyéni vagy társas vállalkozóként dolgozó egészségügyiek adatai is bekerülnek a listába, már, ha egyszer megküldik őket – írja a lap.

A vg.hu cikke emlékeztet: ennek az adatbázisnak a fejlesztésére összesen félmilliárd forint uniós támogatást kapott még 2012-ben az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) és a Gyógyszerészeti és az Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) konzorcium. Az egészségügy humánerőforrás-helyzetéről legkorábban 2015-ben lesz átfogó kép, az adatgyűjtésről ugyanis még csak idén év elején született meg a jogszabály.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink