hirdetés
2022. június. 27., hétfő - László.
hirdetés

Lemondott a Fejér megyei kórház orvosigazgatója

Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója, Reiber István, közölte a kórház vezetősége pénteken.

Az orvosigazgató lemondását a megbízott főigazgató elfogadta. Mint írták, a menedzsment minimális átalakítását követően hétfőtől új vezetéssel folytatják a munkát a kiemelt járványügyi feladatok megoldásáért és a betegek ellátásáért.

A kórház hivatalos honlapja szerint az új orvosigazgató Kovács Attila belgyógyász, kardiológus szakorvos lett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap közölte, hogy Kásler Miklós miniszter Bucsi László címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával. Megbízása határozott időre, a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig tart.

A feol.hu oldalon szombaton jelent meg, hogy a Fejér Megyei Hírlap információi szerint az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, adja át hivatalát. A minisztérium aznap az Origo kérdésére közölte, hogy a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát.

A leváltott főigazgató a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: "az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott", emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte és azt írta: jogi lépéseket tesz.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink