hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Lassult az eladósodás üteme

Az előző hónaphoz képest 1,7 milliárd forinttal nőtt a kórházak adósságállománya, írja a Napi.hu a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai alapján.

Július végére a magyar kórházak összesen 30,1 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóknak. A növekedés ütemének lassulását részben a nyár, részben a gazdálkodási szigor magyarázhatírja a Napi.hu. Ha marad a jelenlegi növekedési ütem, év végére 25 milliárd forint alatt maradhat az idei gyarapodás, ami már közelít Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár elvárásaihoz, aki korábban 20 milliárdos éves növekedést tartott elfogadhatónak.

A legnagyobb adós változatlanul a Honvédkórház csaknem 3 milliárd forinttal, ám hosszú idő után először szinte változatlan maradt az intézmény adósságállománya június vége és július vége között, pontosabban mindössze 10 millió forint volt a növekedés.

Az egymilliárd forintot összesen 7 intézményben haladta meg az aódsságállomány nagysága. A Honvédkórház és a Debreceni Egyetem mellett a Szegedi Egyetem, a Péterfy Sándor utcai kórház, a Szent János kórház, a Békés megyei kórház és Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza kórház és rendelőintézet tartozott ebbe a körbe.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink