hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Köszönet és megbecsülés az egészségügyben dolgozóknak Semmelweis Nap alkalmából

Az új koronavírus járvány, az oltási program és az elhúzódó orosz-ukrán háború is rávilágított arra, hogy a biztonság és az egészség az első. A kormány Semmelweis Nap alkalmából is köszönetet mond az egészségügyben dolgozóknak és biztosítja őket arról, hogy továbbra is prioritásnak tekinti anyagi megbecsülésüket, munkakörülményeik, ezáltal a betegellátás színvonalának javítását.

A kormány 2010 óta az egészségügyben hajtotta végre a legnagyobb mértékű béremelést, a 2022 évben egészségügyi béremelésekre 257 milliárd forintot fordít. Az ápolók bére átlagosan háromszorosára emelkedett, legutóbb 2022 januárjában volt 21%-os ápolói béremelés. Az orvosoknál történelmi mértékű béremelés történik, a szakorvosok jelenleg az ötszörösét vagy akár a kilencszeresét kapják alapbérként annak, mint a 2010 évi kormányváltás előtt, béremelésük 2023-ban is folytatódik. Jelentősen javult a háziorvosok, a házi gyermekorvosok és a fogorvosi praxisok anyagi támogatása is. Az orvosi és az ápolói pályára készülő fiatalokat a kormányzat jelentős összegű ösztöndíjakkal segíti – áll a Belügyminisztérium közleményében.

Mint írják, a kórházak, rendelők korszerűsítése, a béremelések, az ösztöndíjak mind hozzájárultak ahhoz, hogy az egészségügyi hivatás megbecsült és kiszámítható megélhetést nyújtson. Az országban számos egészségügyi beruházás történt és történik annak érdekében, hogy Magyarország képes legyen az egészségügyben is a saját lábán állni.

(forrás: Belügyminisztérium, MTI-OS)

cimkék

hirdetés

Könyveink