hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Így rövidítené a várólistákat az orvosi kamara

Lénárd Rita belgyógyász, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke az InfoRádióban azt mondta, súlyos állapotromláshoz vezethet egy elhalasztott műtét.

Míg szeptember elején valamivel több mint 40 ezer ember várt műtétre Magyarországon, december elejére ez a szám felment 50 ezer fölé.

A betegek aktív irányítása lehetne az egyik megoldás, a másik pedig a magánegészségügy bevonása – mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Lénárd Rita belgyógyász, rehabilitációs szakorvos.

A Magyar Orvosi Kamara már tavaly figyelmeztetett a Covid-járvány "láthatatlan áldozataira" szerte a világon, hiszen a járvány nem teszi lehetővé krónikus betegek gondozását, sok esetben még a diagnózisig sem jutnak el egy-egy új betegség esetében, és a betegek sem nagyon mennek most orvoshoz, de az is lehet, hogy a kezelőorvos épp át van irányítva.

Maga a várólista számokban mutatja meg az egészségügy elmaradását. Ezek a számok most már valóban nagyon magasak, ha most elkezdenénk ledolgozni, akkor is szükségünk lenne még legalább három évre, hogy minden elmaradásunkat megpróbáljuk behozni – tisztázta Lénárd Rita.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink