2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját

Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját: szeptember 30-án és október 1-jén több száz helyszínen több mint kétezer program várja a tudomány iránt érdeklődőket.

A Kutatók éjszakáját hagyományosan szeptember utolsó péntekjén, illetve szombatján rendezik meg egész Európában. Magyarországon idén is több száz intézmény csatlakozik az eseményhez.

A részletes program szeptember elejétől lesz elérhető a Kutatók éjszakája honlapján (www.kutatokejszakaja.hu), valamint a rendezvény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/kutatokejszakaja), amelyeken addig is érdekes hírek olvashatók a tudomány világából.

Az elmúlt két évben a szervezők dolgát megnehezítette a járvány és az a tény, hogy tavaly egyetlen magyarországi pályázónak sem sikerült elnyernie az uniós támogatást a rendezvény lebonyolítására. Ennek ellenére az RCISD részben saját forrásaira támaszkodva, részben az erre a célra létrehozott alapítvány segítségével a veszélyhelyzeti intézkedések betartásával sikeres eseményt szervezett.

A rendezvényt szervező intézmények ezúttal két évre nyerték el az Európai Unió Marie Sklodowska Curie Akcióinak támogatását a programok lebonyolításához.

A szervező konzorcium tagja az RCISD Regionális Tudásközpont, az Óbudai Egyetem, a Nők a Tudományban Egyesület, a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Hétfa Kutatóintézet.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink