hirdetés
2020. július. 03., péntek - Kornél, Soma.
hirdetés

Horváth Ildikó a Mihalicza-ösztöndíjról

Már nemcsak a mesterképzésben, hanem a felsőoktatási alapképzésben részt vevő ápolók is pályázhatnak Mihalicza-ösztöndíjra, ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

hirdetés

Horváth Ildikó azt mondta: a 1,5 milliárd forint keretösszegű ösztöndíjprogramban a becslések szerint 2500 pályázó között oszlik szét majd a támogatás. A nyertesek egy tanévre 640 ezer forintos ösztöndíjat kapnak, cserébe vállalniuk kell, hogy az alapképzés befejezését követő öt évből legalább kettőt az állami egészségügyben dolgoznak.

Az államtitkár a 2018 végén Három generációval az egészségért címmel indított pályázatra is kitért: azt mondta, a program célja, hogy az alapellátásban részt vevő szereplők együttműködésével úgynevezett praxisközösségekben tudják felülvizsgálni a betegek életmódját. Az egészségügyi csapatok a krónikus betegségek kialakulásához vezető életmódtényezők feltérképezésében segítenek majd a betegeknek – ismertette Horváth Ildikó.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink