hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Hitelesebb egészségügyi kommunikációt ígér a Youtube Health

A Youtube Health program kiterjesztésével orvosok, ápolók és más egészségügyi szolgáltatók is használhatják majd a funkciókat, írja a Qubit.

A Youtube az Egyesült Államokban 2021-ben kezdte el bevezetni az egészségügyi termékfunkciót, a Youtube Health-t. A fejlesztés célja az volt, hogy a hiteles hírforrások eljussanak a felhasználókhoz, ezzel hatékonyabbá váljon a tájékozódás. Most a program további szélesítésével már nemcsak az oktatási intézmények, közegészségügyi szervezetek, kórházak és kormányzati szervek használhatják majd a funkciókat, hanem orvosok, ápolók és más egészségügyi szolgáltatók is.

Az egészségügyi termékfunkciók közé tartoznak a videók alatt elhelyezett címkék, amelyek egyértelműen jelölik, ha a videó forrása szakértő személy vagy szervezet. Ezek segítségével a keresési eredmények is optimalizálhatók: ha egy felhasználó rákeres egy releváns kulcsszóra (például egy daganattípusra vagy egy betegség nevére), akkor a találatok között elsőként a „From health sources" vagyis „Egészségügyi forrásokból" jelölésű videók találhatók meg.

Mindazoknak, akik csatlakozni akarnak a programhoz, igazolniuk kell szakmai hátterüket. Ehhez be kell nyújtaniuk az engedélyeiket igazoló dokumentumokat és vállalniuk kell, hogy betartják az Orvosi Szakmai Társaságok Tanácsának (CMSS), a Nemzeti Orvosi Akadémiának (NAM) és az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) az egészségügyi információk megosztására vonatkozó iránymutatásait. 

A Youtube ellenőrzi továbbá a fiókok állapotát és a korábban a csatornára töltött tartalmakat is, és egy sor követelményt támaszt a tartalomkészítőkkel szemben, írja a lap.

(forrás: Qubit)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!