hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Határon túli magyar színházi estek

Hétfői évnyitó programját követően februárban folytatódik a Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar színházi estek 11. évada. Az év első előadása február 9-én a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház vendégjátéka, Beaumarchais Figaro házassága című műve lesz.

Az Újvidéki Színház a spanyol Federico Garcia Lorca Bernarda Alba háza című drámáját adja elő Gyarmati Kata Hét nap a világ, valamint Egressy Zoltán Portugál című darabja mellett, március közepén.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Csehov Három nővér, Shakespeare III. Richárd és Kozma Mária Csillala mester című előadásaival szórakoztatja majd a budapesti közönséget március végén, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház pedig Madách Imre drámáját, Az ember tragédiáját, valamint Cervantes Don Quijotéját hozza el a magyar fővárosba.

A Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a Könyökkanyar, a Lepkegyűjtő és A szerelem igaz természete című darabokkal várja a publikumot. Az egyes vendégjátékokhoz kapcsolódva az alkotókkal közönségtalálkozókat is tartanak az Égtájak Irodának otthont adó Fészek klubban.

Az Égtájak Iroda tervei szerint folytatódik ősszel a határon túli magyar színházak budapesti bemutatkozása is, a Biennálét, a külhoni magyarok kulturális fesztiválját pedig novemberben rendezik meg a magyar fővárosban és több vidéki városban.


Forrás: MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés