hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Halálos koktélt kevert a nővér az idős lakóknak

Hat személy megmérgezésével gyanúsítja a francia rendőrség az Alpok aljában található Chambéry idősek otthonának egyik alkalmazottját.

A 30 éves ápolónő elismerte, hogy enyhíteni akarta az október óta elhunyt hat személy szenvedéseit, azt viszont nem ismeri el, hogy meg akarta őket ölni. A gyanúsítottat csütörtökön hallgatta meg egy vizsgálóbíró.

A rendőrségi tájékoztatás szerint azt mondta, hogy "gyógyszerkoktélt" adott be a lakóknak, akik többsége idős volt és komoly betegségben szenvedett. A nyomozók szerint az ügyben a nehézséget annak megállapítása jelenti, hogy szándékos emberölésről van-e szó.

Az alkalmazottat eredetileg azzal gyanúsították, hogy megmérgezett egy 84 éves nőt, aki azt követően kómába esett, majd két nap múlva meghalt. A toxikológiai vizsgálatok a normál terápiás mennyiségnél több pszichotrop gyógyszer jelenlétét állapították meg a nő szervezetében. Ezek közül viszont egyiket sem írták fel az orvosok az asszonynak – idézte fel a kórház a feljelentés közvetlen előzményeit.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink