2020. október. 25., vasárnap - Blanka, Bianka.
hirdetés
hirdetés

Halál vakbélműtét után

Belső vizsgálatot rendelt el a Pécsi Tudományegyetem egészségügyi centrumának vezetője, mert a napokban egy vakbélműtétet követően meghalt egy fiatalember az intézmény 400 ágyas klinikáján.

Kollár Lajos kedden az MTI-nek azt mondta, hogy a részletekről a vizsgálat végéig nem kíván nyilatkozni. Mindössze annyit jegyzett meg, hogy megítélése szerint a klinika dolgozói nem hibáztak.

Az esetről a nol.hu számolt be. A 20 éves fiatalember apja a lap tudósítójának elmondta, hogy fia július 19-én este ment be a klinika ügyeletére, ahol a vérvizsgálat alapján gyulladást diagnosztizáltak, infúziót adtak neki, majd azzal bocsátották el, hogy fájdalmai várhatóan megszűnnek.

A fiú állapota másnap javult, ám a következő két nap újra erősödtek a hasi fájdalmai, emiatt 22-én beszállították a klinikára. Ott megállapították, hogy perforált vakbélgyulladása van, s azonnal megműtötték, ennek ellenére a beteg – a perforáció nyomán kialakult fertőzés következtében – két nappal később meghalt.

Az apa úgy véli, hogy a klinika felelős fia haláláért, hisz ha az ügyeleten felfedezik a fájdalom okát, akkor még időben megműthették volna. A megfelelő ellátást az apa szerint gátolta, hogy az ügyeleten szakorvos helyett csak szakvizsga nélküli gyakornok látta el fiát.

Kollár Lajos a nol.hu-nak azt mondta: a klinikán azzal bocsátották el a beteget (s ezt a papírjára is ráírták), hogy másnap menjen el háziorvosához. Ezt a páciens nem tette meg, pedig az ajánlott kontrollvizsgálattal megelőzhető lett volna a baj.

A centrum vezetője azt állítja, hogy az ügyeleten az említett napon is dolgozott tapasztalt szakorvos, és ő látta el a beteget. A 63 éves apa – aki egyébként ismert vállalkozó Pécsen – jogi elégtételt fontolgat. A férfi elmondta, hogy ő és felesége 18 évig vártak a gyermekáldásra, s a fiú volt a család egyetlen gyermeke.

 

 - MTI -

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!