hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Gyorsfelmérést végzett a MOK budapesti területi szervezete, itt az eredmény

A tagság 87,7 százaléka elutasítja, hogy új rendelkezések határozzák meg a másod-, harmadállások vállalásának lehetőségét, 93,7 százalékuk a kirendelhetőséget.

A hétvégén a Budapesti Területi Szervezet, reagálva a kialakult kritikus helyzetre, megkísérelte a rendelkezésre álló eszközök segítségével mozgósítani azokat a lehetőségeket, amelyek a bérrendezés feltételéül szabott lépéseket még módosítani tudják, tájékoztatta tagjait csütörtöki körlevelében a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezete.

A budapesti tagság véleményét aztért akarták feltérképezni, hogy megfelelő támogatottság esetén hatékonyan ki tudjanak majd állni kollégáik érdekei mellett. Ugyanakkor az adatokkal is segíteni kívánták az országos szervezet munkáját és a soron következő tárgyalást.

Tagjaikat egy három kérdésből álló anonim kérdőív kitöltésére kérték, a rövid határidő ellenére soha nem látott mértékben reagált a budapesti orvostársadalom a kialakult helyzetre és a kérdésekre.

Hétfőn 18 óráig összesen 3 901 orvos töltötte ki a kérdőívet. A beérkezett adatok alapján a tagság 87,7 százaléka elutasítja, hogy új rendelkezések határozzák meg a másod-, harmadállások vállalásának lehetőségét, 93,7 százalékuk pedig a kirendelhetőséget.

A válaszok 81,5 százalékából az derül ki, hogy jelen körülmények között a kollégák nem írnának alá olyan egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést, amely ezeket a feltételeket szabja.

Az erről szóló összefoglalót a MOK BTSZ elküldte a kamara vezetésének, hogy a tárgyalóasztalhoz ülve a budapesti aktív válaszadókat is képviseljék.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink