hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Főváros: az idősotthonokban élők csaknem 96 százalékának megfelelő az antitestszintje

A fővárosi idősotthonokban élők 95,8 százalékának megfelelő a koronavírussal szembeni antitestszintje, írták a Budapest Városháza Facebook-oldalán.

Közölték, a fővárosi önkormányzat az idősellátó bentlakásos intézményeiben végzett felmérést a lakók és az ott dolgozók koronavírussal szembeni védettségének egyik fontos alkotóeleméről az IgG antitestszint meghatározásával. Az ellátottak közül a vizsgált 1002 ember 95,81 százaléka, a munkavállalók közül a vizsgált 503 ember 97,6 százaléka rendelkezik a védettséghez szükséges antitestszinttel.

Mint írták, az adatgyűjtés lehetővé tette a két és a három oltással rendelkezők ellenanyagszintjének célzott vizsgálatát is. Ennek alapján két oltás után az ellátottak 93,42 százaléka, a harmadik oltással is rendelkezőknek pedig a 99,24 százaléka bír a védettséghez szükséges antitestszinttel.

A munkavállalók esetében a kétszeresen oltottak 99,02 százalékának van a védettséghez szükséges antitestszintje, a három oltással rendelkezőknél pedig 100 százalék ez az arány, olvasható a bejegyzésben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink