hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Fogászati szolgáltató reklámjait vizsgálja a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított egy fogászati szolgáltatást nyújtó cég reklámgyakorlata miatt, amely több szempontból is megtévesztheti a fogyasztókat.

A nemzeti versenyhatóság azt valószínűsíti, hogy a MindentMent Kft. szolgáltatásának népszerűsítése több okból is tisztességtelennek minősülhet.

A reklámok feltehetően valótlanul hirdetik a cég piacelsőségét, egyedülállóságát (pl. „piacvezető”, „az ország legkedvezőbb árai”, „országosan egyedülálló dupla garancia”). Emellett nem kellően alátámasztottak, ezért megtévesztőek lehetnek a környezetbarát működésre utaló állítások (pl. „környezettudatos rendelő”) és a hozzájuk kapcsolódó, tanúsítványnak tűnő képi megjelenítés. A Versenyhivatal továbbá azt is valószínűsíti, hogy a vállalkozás törli honlapján és Facebook-oldalán a szolgáltatására nézve negatív véleményeket, és kizárólag a pozitív visszajelzéseket jeleníti meg. Ez a gyakorlat – ha a fogyasztók nem kapnak róla megfelelő tájékoztatást – a szakmai gondosság követelményével ellentétes, így szintén jogsértő lehet.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

*

A MindentMent Kft. reagálásában közölte, hogy értetlenül állnak a versenyhatósági vizsgálat előtt, jogászokkal tanulmányozzák a versenyhivatal levelét.  Meggyőződésük, hogy vállalkozásuk a jogszabályokat betartva, jóhiszeműen és tisztességesen járt el. A MindentMent Kft. elkötelezett a tisztességes üzleti magatartás mellett, és betartja a törvényeket. A hatósággal együttműködnek, és abban bíznak, hogy a társaságnak sikerül bizonyítani az igazát, fogalmazott Aranyi Rita, a MindentMent Kft. igazgatója az  MTI-nek küldött állásfoglalásában.

(forrás: GVH, MTI)
hirdetés

Könyveink