hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Flóris István az OORI új főigazgatója

Flóris István személyében új főigazgatója van hétfőtől az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek (OORI) – értesült a Népszava.

Az intézet új vezetőjét hétfőn reggel nyolckor állománygyűlésen mutatják be a dolgozóknak. Flóris István traumatológus és a közelmúltig a Péterfy Kórház és Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet igazgatójaként dolgozott. Mint emlékezetes: az OORI előző főigazgatóját, Cserháti Pétert Kásler Miklós április közepén állította fel.

Azóta Kovács Gábor, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója irányította megbízott főigazgatóként az intézetet, őt azonban július elsejétől nyugdíjazták, a Korányiban a főigazgatói teendőket azóta Bogos Krisztina, az intézmény orvosigazgatója látja el, írja a Népszava.

Az Emmi megerősítette a Népszava értesülését

Flóris István az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) új vezetője – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőtől bízta meg Flóris Istvánt az OORI főigazgatói feladatainak ellátásával. A megbízott intézményvezetőt hétfő reggel állománygyűlésen mutatta be a dolgozóknak Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár.

Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser a közelmúltig a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet általános főigazgató-helyetteseként és az Országos Traumatológiai Intézet orvosigazgatójaként dolgozott.

Több mint három évtizede dolgozik a traumatológiai pályán, vezetőként is folyamatosan végzett sürgősségi traumatológiai és ortopédiai műtéteket. Orvosigazgatóként tevékeny része volt az országos intézeti cím visszaszerzésében. Flóris István a Magyar Traumatológus Társaság főtitkára, az Egészségügyi Szakmai Kollégium traumatológia és kézsebészet tanácsának tagja.

A minisztérium a közleményében azt is írta, hogy az OORI irányítását "a Covid-ellátás idejére átmenetileg" átvevő Kovács Gábor nyugdíjba vonult. Feladatait az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben múlt pénteken megbízott főigazgatóként Bogos Krisztina vette át, aki eddig az intézet orvosigazgatói és osztályvezetői feladatait látta el.

Az Emmi április 12-én közölte az MTI-vel, hogy Kásler Miklós megszüntette Cserháti Péter OORI-főigazgatói megbízását. Akkor azt írták: a felmentés oka, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben Cserháti Péter nem teljesítette az operatív törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink