hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

 

Farkas Szabolcs lett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának új elnöke

Farkas Szabolcs lett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) új elnöke 2023. május 1-jétől, közölte az SZTNH kedden az MTI-vel.

Az új elnök négy év után váltja Pomázi Gyulát, a hivatal korábbi elnökét, akinek megbízatása 2023. április 15-én ért véget.

Farkas Szabolcs elnök célja, hogy növelje az innovatív szereplők iparjogvédelmi aktivitását egy proaktív, ügyfélbarát, nemzetközi szinten is elismert, digitális megoldásokat kínáló, hatékonyan működő szervezet élén. Feladatának tekinti, hogy a hazai innováció és kutatás-fejlesztés kormányzati, üzleti és érdekképviseleti szereplőivel szorosan együttműködve növelje a szellemitulajdon-védelmi tudatosságot, írják a közleményben.

Ismertetik, hogy a kinevezett elnök pályafutását élelmiszeripari kutatóként kezdte a Központi Élelmiszeripari Kutató Intézetben, majd vegyipari és biotechnológiai szabadalmakkal foglalkozott. Később számos magyarországi és külföldi iparjogvédelmi projektben vett részt az SZTNH jogelődjénél, a Magyar Szabadalmi Hivatalnál. Az elmúlt öt évben a versenyszférában szabadalmi tanácsadóként szerzett tapasztalatokat, főként az iparjogvédelmi jogok megszerzésének és jogérvényesítésének folyamataiban képviselte a hazai és külföldi bejelentőket, szabadalmasokat, illetve támogatta tevékenységüket, tájékoztatott a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink