hirdetés
hirdetés
2021. szeptember. 24., péntek - Gellért, Mercédesz.
hirdetés

Európai Turizmus Fórum: fejlődési területek és lehetőségek?

A litván EU elnökség egyik eseményeként Vilniusban rendezték meg az Európai Turizmus Fórumot, amelyen a gyakorlatnak megfelelően a meghívott előadók fejlődési irányokat mutattak be, illetve a teljes turizmus szakmát érintő kérdéseket bocsátottak vitára.

Ez évben az egészségturizmus is mint lehetséges fejlődési irány került bemutatásra. Puczkó László (Xellum) előadásában azon fő kérdésekre helyezte a hangsúlyt, amelyekben az EU is és nemcsak a tagállamok külön-külön tudnának előrelépni, pl. Z generáció és az egészség viszonya, a tradicionális fürdőterápiák számára szükséges kutatási eredmények szélesebb körű bemutatása, illetve az innovatv termékfejlesztés lehetőségei.

Az EUROGITES (falusi turizmus szervezők) képviselője (Andy Woodward) is azt emelte ki, hogy a kis- és középvállalkozások számára igazán fontos a turizmus fejlesztése és hogy mennyire fontos lenne az innovatív termékfejlesztés. C.M. Hall pedig a fenntarthatóság mítoszának elfelejtését javasolta a szakma számára, felhívva a figyelmet arra, hogy az utazások következtében megjelenő (gyakran káros) kibocsátás a fenntartható és az ökoturisztikai fejlesztések ellenére is egyre növekszik.

 
 Egészségturizmus konferencia november 14-én!

 Amiről szó lesz:

Az egészségügyi turizmus nemzetközi tendenciái • mutatói, irányai • Az európai és keleti piacok általános egészségipari szinergiái • Exportképes magyar szolgáltatások • Best practice-k az egészségügyi turizmus promóciójában: Törökország, Németország, Lengyelország, Katalónia A részletes programért kattintson ide!

  

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink