hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Emmi: Köszönet a védőnőknek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köszönetet mond a nemzetközileg is egyedülálló, 104 éve működő Magyar Védőnői Szolgálatnak.

Magyarország számára a gyermek az első. A felnövekvő generációk jelentik a nemzet jövőjét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köszönetet mond a nemzetközileg is egyedülálló Magyar Védőnői Szolgálatnak, amely tevékenységével a jövő nemzedékeinek egészségét szolgálja az 1915. június 13-i alapítása óta immár 104 éve.

Hazánkban az egészségügyi alapellátás része a védőnői ellátás. Noha a védőnői hálózat eredetileg anya-, és csecsemővédelmi feladatokra jött létre, mára azonban a funkciói ennél jóval összetettebbek. A védőnői hivatás gyakorlói felsőfokú képzettséggel végzik mindennapi tevékenységüket. Magas szintű tudással a családokkal szoros kapcsolatot tartva sokféle módon támogatják az anyák és a gyermekek egészséges fejlődését, és nyújtanak segítséget betegség esetén a legkisebb tanyáktól a nagyvárosokig.

Az Európában egyedülálló komplex családvédelmi szolgáltatást biztosító Magyar Védőnői Szolgálat méltán került be 2015-ben a Hungarikumok Gyűjteményébe. Küldetésük az elmúlt több mint száz évben sem változott, mindvégig a családok egészségének és boldogságának szolgálatában állva végezték hivatásukat teljes szívvel.

A védőnők munkája elképzelhetetlen hivatástudat és az emberek szeretete nélkül. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúton köszöni meg a védőnők áldozatos munkáját, amellyel nap mint nap a magyar családok egészségéért fáradoznak.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés