hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Előző heti szavazásunk eredménye

Előző szavazásunkban azt kérdeztük, a listában szereplő pozíciók vezetői közül kit nem  menesztett Réthelyi Miklós.

A legtöbb szavazat National Institutes of Health igazgatójára érkezett - helyesen, hiszen az intézmény az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának része.

A NIH, azaz a Nemzeti Egészségügyi Intézetek 27 intézményt, központot tömörít. Ez az elsődleges állami szerv, mely felügyeli és támogatja az alap, klinikai és haladó orvosi kutatásokat, valamint vizsgálja a gyakori és ritka betegségek okait, kezeléseit és gyógymódjait

Francis S. CollinsIgazgatója az a Francis S. Collins, aki 2000-ben akkor még a Humán Genom Program vezetőjeként Bill Clinton amerikai elnökkel és Craig Venter, a Celera Genomics nevű cég vezetőjével együtt jelentették be, hogy elkészültek a teljes emberi genetikai állomány (genom) bázissorrend-adatainak első, durva meghatározásával, azaz a genom első szekvenálásával.

Nagy visszhangot váltott ki néhány éve, amikor a szakember kijelentette: 30 évvel ezelőttig ateista volt, de már hisz Istenben.

„Az Istenbe vetett hitnek ésszerű alapja van, és a tudományos haladás az embert közelebb viszi Istenhez. (...) Galilei legnagyobb hibája az volt, hogy arrogánsan viselkedett mikor ismertette nézeteit a pápával. Megsértette a pápát, aki ezt nem hagyhatta válasz nélkül. Ami pedig Darwint illeti, amikor a Fajok eredete megjelent, egyfelől valóban volt tiltakozás az egyház részéről, másfelől a hívők nagy része - még néhány olyan konzervatív teológust is beleértve, mint a presbiteriánus Benjamin Warfield lelkész - támogatta az új elméletet. Sok egyházi úgy látta, hogy Darwin teóriája magyarázatot ad arra, hogy miként vihette végbe Isten a teremtést.

Az evolúcióelmélet immár 150 éve benne él a köztudatban, és a Darwint támogató tudomány az évtizedek során egyre magabiztosabbá vált. Ma már a DNS kutatások is egyre erőteljesebben támasztják alá Darwin teóriáját. Ennek ellenére növekvő ellentét feszül a tudományos gondolkodás és a konzervatív kereszténység között… Ennek az lehet az oka, hogy sokan félnek az alternatív lehetőségektől és nem akarják figyelembe venni a két nézet közötti harmónia lehetőségét."

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés