hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Éger bízik: már júliusban eljön a január

A Magyar Orvosi Kamara elnökével közöl interjút a Magyar Hírlap, abban Éger István reménykedő és ismételten megállapodást szorgalmaz az átfogó szakorvosi béremelésről.

„Ebben a pillanatban nagy reményeket fűzünk az államtitkársági ígérethez, mely szerint az a bizonyos, 2016. január 1-jétől hatályos megoldás, amivel a mozgó béreket alapbéresítik, tehát feloldják a befagyasztást, már ez év július 1-jével megtörténne. (...)

A következő évre vonatkozóan viszont komoly kritikát kell megfogalmazni, mivel az alapbéresítésen és az alapellátás-fejlesztésen túl az oly régóta várt általános egészségügyi béremelésnek jövőre sincs fedezete. Ebben folyamatosan próbálunk pozíciót nyerni.  (...)

Jelenleg már lényegesen jobb gazdasági helyzetben van az ország, mint például 2013-ban, ezért legalább abban az ütemben, mint akkor, folytatni kell a bérfelzárkóztatást több éven keresztül. Kiszámítható jövőképet kell mutatni azoknak, akik a vállukon viszik a betegellátást. Nem túlzás azt állítani, hogy a mindennapi munka mára keservessé vált, és millió hibától, problémától hemzseg. Ezért legfőbb ideje az érdemi megállapodásnak, amelyre most rövid kegyelmi idő adódhat a költségvetés tárgyalásának lezárulta előtt. (...)

Egyetértek a Magyar Kórházszövetség elnökével, Velkey Györggyel, aki múlt héten megfogalmazta, az ágazatnak legalább százhúszmilliárd forintos többletre lenne szüksége jövőre, amivel a helyzetet első lépcsőben javítani lehetne” – idézik Éger Istvánt a magyarhirlap.hu-n.

hirdetés

Könyveink