hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Cserháti Péter az ÁSZ-jelentésekről

Cserháti Péter miniszteri biztos az Egészséges Budapest programról beszélt az Echo TV-ben, de reagált az ÁSZ elnökének kijelentéseire is.

A miniszteri biztos szerint: „Domokos úr nagyon korrektül fogalmazott, azt mondom. Ennek az anarchiának, ha szabad az ő szavait használni, alá is festette egyes elemeit, azzal, amikor elmondta, hogy minden évben, lényegében nem túl szerencsés módon, év végén történik egy olyanfajta konszolidáció, ami az abban az évben felhalmozott adósságot egyenlíti ki. Nagyon régóta kéne már változtatni, hogy ugyanazt a forrást az év elején, év közben egészségpolitikai célokhoz, átalakuláshoz kötve, például egynapos ellátást – ami sokkal korszerűbb és költséghatékonyabb – erőltetve. Erre voltak sikeres próbálkozások, [és így] lehetne ezt az egész trendet megfordítani. Vannak olyan rendszerproblémák, amelyek reméljük, hogy most, majd az új kormányzati ciklusban kezelhetőek, és ami valóban ezt a fajta nem túl jó ösztönzőrendszert, amiben nem könnyű az ellátás napi szintjét fenntartani, és figyelni az etikus és jogszerű elvek mellett a működés mindennapi megtartására, ezt biztosítani lehet.”.

A centrumkórházakhoz kell illeszteni a társkórházakat és a szakrendelőket is, hogy önállóan, folyamatosan és 24 órában működve adjanak biztonságos ellátást – fogalmazott Cserháti Péter.

Magyarország történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése veszi kezdetét, melynek keretén belül 700 milliárd forint jut az Egészséges Budapest programra. A fő cél a betegek biztonságának megerősítése. Cserháti Péter elmondta:
  • 32 járóbeteg szakrendelő felújítása, átalakítása kezdődik meg,
  • négy nagy egyházi kórház kapta meg a kormány támogatását,
  • a társkórházak ügye kiemelten szerepel a programban
  • és a három centenáriumkórház kialakítása is kezdetét vette.

A teljes beszélgetés az EchoTV portálján.

(forrás: Echo TV)
hirdetés

Könyveink