hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Csendet kérünk!

Legyen vége a zajnak! – ez a jelmondata annak a kampánynak, amelyet az Európai Unió szakbizottsága indít a kontinensen az egyre nagyobb zajterhelés visszaszorítása érdekében. A zaj elleni védekezés játssza a főszerepet az Európai Munkavédelmi Ügynökség programjában is.

A „régebbi” EU-tagországokban készült felmérés szerint a 15-ök területén dolgozó mintegy 160 millió munkavállaló csaknem harmada erős zajártalmaknak kitéve tölti munkaidejének körülbelül negyedét. Európában becslések szerint mintegy 13 millió munkavállaló szenvedett halláskárosodást munkahelyi zajártalom miatt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a foglalkozás gyakorlása közbeni leggyakoribb egészségkárosodás okai között szerepelteti a zajártalmakat.Ezeket Magyarországon mintegy negyedmillió ember kénytelen elviselni munkahelyén. Az ÁNTSZ az elmúlt évben 169 dolgozónál regisztrált halláskárosodást, 368- nál pedig fokozott expozíciót, ami ugyan még nem betegség, de figyelmeztető jel.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
SZILÁGYI A. JÁNOS, GORDON TAMÁS (BRÜSSZEL)
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés