hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Borsodnak is lesz szuperkórháza (Frissítve: Miskolc!)

Előbb „papíron" megszűnik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház (MISEK), és a kettőből egy új intézményt alapítanak, írja a Népszava.

Az új kórház április elsejétől működik majd. A megszüntetett ellátóhelyek munkatársaival újra szerződnek, feladataikat újraosztják. A lap információi szerint e folyamat részeként megszűnik Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgatójának megbízatása, és az új intézmény élére Tiba Sándort, a MISEK jelenlegi főigazgatóját nevezik ki.

A vezetőváltás nem lett volna váratlan, mert szeptemberben amúgy is lejár az összes főigazgatói és gazdasági igazgatói kinevezés, illetve több mint 30 vezetőnek már le is járt a mandátuma. Az utóbbiak már egy ideje megbízással dolgoznak, úgy tudni: a tárcánál azzal számoltak, hogy ősszel pályázattal frissíthetik a kórházi menedzsmenteket, írja a lap.

Frissítés:

Miskolcon is úgynevezett szuperkórházat hoz létre az egészségügyi kormányzat, összevonják a városi és a megyei intézményt április elsejétől, erősítette meg az MTI az egészségügyért felelős államtitkár közlése alapján, kedden Miskolcon. Ónodi-Szűcs Zoltán úgy fogalmazott: az országban már tizenhét kórház integrációja történt meg, elsődlegesen azért, hogy a betegellátás még biztonságosabbá váljék.

Az összevont intézményt ideiglenesen a városi kórház vezetője, Tiba Sándor irányítja majd. A megyei kórház eddigi vezetőjének, Csiba Gábornak az emberi erőforrások minisztere országos jelentőségű feladatot szán, mondta az államtitkár, aki arra is kitért, hogy április elsejétől alapvetően nem változik senkinek a munkája.

Az államtitkár azt is elmondta: az összevonás nem "fiskális" okok miatt történik, idén az összevont miskolci egészségügyi intézmény, amely 4500 dolgozót alkalmaz és 3600 ágyon látja el a betegeket, 35 milliárd forintból gazdálkodik.

(forrás: Népszava Online, MTI)
hirdetés

Könyveink