hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Bábiné bértáblát ígér a védőnőknek

Egységes bértáblát ígért a szon.hu szerint Bábiné Szottfried Gabriella Nyíregyházán, a védőnői konzultációsorozat 11. megbeszélésén.

A bérfeszültségeket meg kell oldani, ez a legégetőbb kérdés – mondta a szon.hu szerint Bábiné Szottfried Gabriella azután, hogy szerdán Nyíregyházán nemcsak a megyeszékhelyen, hanem a megye más településein dolgozó védőnők részvételével megtartották az országos konzultációsorozat 11. megbeszélését.

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat elnöke hangsúlyozta: a komplex, prevenciós, elsődleges ellátás egyedülálló a világon, hungarikum. A védőnők a családok elsődleges bizalmasai, akik olyan tudással rendelkeznek, ami meghatározó, ezért nagyon fontos kérdés az is, hogyan lehet a jövőben vonzóvá tenni ezt a hivatást a fiatalok körében, hiszen magas a betöltetlen álláshelyek száma.

– Szabolcs megyében is a bérfeszültségekről, a jelentős adminisztrációs terhekről és a nemrégiben bevezetett informatikai rendszer akadozására tettek észrevételeket, javaslatokat a résztvevők – említette a tagozatvezető, hozzátéve: a méhnyakrák-szűrés területén kimagasló eredményeket értek el a megyei védőnők.

(forrás: SzabolcsOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés