hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Átszervezik az átszervezést az egészségügyben?

A Népszava értesülései szerint az érintetteket is meglepte, hogy a szerda reggeli Magyar Közlöny szerint megkezdik a Péterfy utcai kórház és az egykori országos baleseti központ szétválasztását.

A december elsején indult folyamatot február elsejéig be is kell fejeznie a kórházi menedzsmentnek. Onnantól kezdve az egyikük Péterfy Kórház-Rendelőintézet néven általános városi kórházként működik a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet irányítása alatt, a másikat a Manninger Jenő Baleseti Központot – amely a traumatológia területén országos intézeti feladatokat is ellát – a Honvédkórház fogja centrumként irányítani.

A baleseti intézet munkatársai is szerda reggel szereztek tudomást a változásról. A hír számukra is megütközést keltet, mert ugyan egy tavaly decemberi kormányhatározat elrendelte a szétválasztást, de az elmúlt egy évben „egy kapavágás” sem történt. A szerdai közlöny most visszatért a tavaly év végi tervhez. Csakhogy időközben megkezdődött a városi kórházak integrálása a megyei, illetve a centrum kórházakba. Ennek részeként a Péterfyt és a baleseti központot együtt kezdték integrálni a Dél-pesti Centrum kórházba. Ez a folyamat meglehetősen előre haladott lehet, hiszen január végéig be is kell fejeződnie. Ám az új intézkedés, új irányt szab ennek is, a kiváló kórházrészt és a maradó két különböző centrumhoz kell integrálni.

Megkérdeztük az Országos Kórházi Főigazgatóságot miért volt szükség erre a szétválasztásra? S ha már ezt akarták, miért nem a beolvasztás megkezdés előtt léptek? Válaszokat cikkünk megjelenéséig nem kaptunk, írja a lap.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink