2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés
hirdetés

Asztmagyógyszerrel a koronavírus ellen?

Jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés kockázatát, valamint a felépülési időt egy asztma kezelésére használt gyógyszer, ha a tünetek jelentkezését követő hét napon belül alkalmazzák – állapították meg az Oxfordi Egyetem kutatói az Index szerint.

Exeter College, Oxford Egyetem

A szakemberek vizsgálatának középpontjában a budezonid nevű szteroid állt. A budezonidot dohányosok tüdejének kezelésére is használják. A 146 páciens bevonásával végzett 28 napos tanulmány eredményei azt jelzik, hogy a belélegzett budezonid a hagyományos kezeléshez képest 90 százalékkal csökkentette a Covid–19-ben szenvedő betegek sürgősségi ellátásra vagy kórházi ápolásra szorulásának kockázatát.

A kutatók szerint a vizsgálatukat az inspirálta, hogy a világjárvány korai szakaszában kórházi kezelésre szorult fertőzöttek között elenyésző volt az aránya a gyakran inhalációs szteroidokkal kezelt, krónikus légzőszervi betegséggel küzdő pácienseknek, közli a lap.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Sokaknak rossz tapasztalatuk van az egészségüggyel, de nem elég a kórházakon számon kérni a szabályok betartását. Rendszerszintű változásra van szükség az egészségügyben.

A körülményeken múlik, de nem feltétlenül sérti az egészségügyi dolgozók jogait az, ha csak védőoltással tarthatják meg az állásukat. Alapvető jogokat sért viszont a kormány, amikor az oltatlan dolgozókat teljesen megfosztja a végkielégítéstől.