hirdetés
2020. július. 05., vasárnap - Emese, Sarolta.
hirdetés

Ápoló leszek program: október végéig pályázhatnak

Ismét várja az iskolarendszerű OKJ szakképzésben egészségügyi szakmát tanulók pályázatait az Állami Egészségügyi Ellátó Központ „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” elnevezésű projektje.

hirdetés

Megjelent az „Ápoló leszek” ösztöndíjas programban való részvételre vonatkozó 2019/2020. I. félévi pályázati felhívásunk, amelyet az iskolarendszerű, nappali vagy esti munkarendben egészségügyi OKJ szakképzésben tanulók számára hirdetünk meg.  Pályázatot 2019.09.23-tól 2019.10.31-ig van lehetőség benyújtani, közölte az ÁEEK.

 A támogatás legfontosabb feltétele, hogy a fiataloknak a szakképesítés megszerzését követően legalább annyi ideig kell valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál a megszerzett végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták. Az ösztöndíjjal támogatható OKJ szakképzések körének meghatározása a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál fennálló betöltetlen álláshelyekre vonatkozó felmérés eredményei alapján történik.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 2017. június 1-én indította el az „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” elnevezésű projektjét (EFOP-1.10.1-VEKOP-16-2016-00001), amely az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás ösztönzését, a jól képzett és elhivatott egészségügyi szakdolgozók létszámának növelését szolgálja. Az ösztöndíjasok támogatására a projekt országos mentorhálózatot működtet, amely segíti a szakképesítés megszerzését, az egészségügyi intézmények és a tanulók közötti kölcsönös elköteleződést és a megszerzett szakképesítésnek megfelelő munkakörben történő elhelyezkedést.

A Széchenyi 2020 programban 4,4 milliárd forintból megvalósuló projekt célja legalább 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló bevonása az ösztöndíjprogramba. Az érdeklődők az aktuális pályázati információkat a projekt honlapján a https://apololeszek.aeek.hu/osztondijprogram linken érhetik el.

A program keretében eddig 4 ösztöndíjas pályázati ciklus zárult le, melynek eredményeképpen 2238 tanulóval összesen 2457 ösztöndíj szerződés került megkötésre, és mintegy 777 millió forintnyi ösztöndíjat folyósított a projekt. A már végzett ösztöndíjasok közül igazoltan 480 fő már elhelyezkedett és a megszerzett szakképesítésének megfelelő munkakörben dolgozik valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál.

További információk a https://apololeszek.aeek.hu/ oldalon érhetőek el.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink