hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

A kórházszövetségből érkezhet a helyettes államtitkár

Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója lehet a harmadik helyettes államtitkár az egészségügyért felelős államtitkárságon – értesült a MedicalOnline.

Tóth Gábor személyében újabb, mind a gyógyításban, mind az intézményvezetésben tapasztalatokat szerzett szakember érkezhet az Emmibe. A Magyar Kórházszövetség elnökségében is helyet foglaló Tóth Gábor Pécsett szerzett általános orvosi diplomát, később urológiából és andrológiából tett szakvizsgát. Egészségügyi menedzser és egészségügyi projektmenedzser végzettséggel is rendelkezik.

Mint arról korábban már beszámoltunk, helyettes államtitkár lett Nagy Szilárd, kisvárdai fül-orr-gégész, aki Zombor Gábor kabinetfőnökeként debütált a politika színpadán 2014-ben, feladva orvosi hivatását az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben (OGYÉI), majd az Állami Egészségügyi Ellátó Központban (ÁEEK) kapott funkciót, miután Zombor távozott az államtitkári posztról. Ugyancsak helyettes államtitkári kinevezést kapott az egészségügyi múlttal és tapasztalatokkal nem rendelkező Fábián Attila, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának (korábban Nyugat-magyarországi Egyetem NYME) dékánja.

A harmadik helyettes államtitkári poszt sokáig „kiadó” volt, és bár arra Reiter Józsefet, a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatóját jelölték, aki a fejlesztések összefogásáért felelt volna, de végül a kinevezése elmaradt. Helyette érkezik most Tóth Gábor.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink