2021. április. 20., kedd - Tivadar.
hirdetés
hirdetés

A hölgy 54 éve ront meg sok fiatalt

Ha Barbie élő ember lenne, akkor a törékeny csontjai és aránytalan testrészei miatt nem lenne képes járni sem, sőt felsőtestében nem lenne elegendő hely a belső szervek számára – emlékeztet a NOL.

A lap annak kapcsán foglalkozik az ikonikus gyermekjáték testarányaival, hogy egy kutató összehasonlításként elkészítette annak a valós emberi arányokat tükröző verzióját is.

A babát érő leggyakoribb kritika éppen az, hogy már az egészen kis gyerekekben irreális elképzelést fogalmaz meg az női test ábrázolásáról, ami annak a kockázatához vezet, hogy azok a nők, akik hasonulni próbálnak hozzá, anorexiássá válhatnak.

Ezeken a félelmeket látszik igazolni a Rehabs felmérése is, ami szerint 5-ből 4 kisgyerek fél attól, hogy elhízik, és a 6-10 éves kislányok 42%-a szeretne soványabb lenni. Az étkezési rendellenességgel küzdők 90%-a a 12 és 25 év közötti korosztályból kerül ki. A kutatók arra az ijesztő tényre is rávilágítottak, hogy azok a kislányok, akik sovány babákkal játszottak, lényegesen kevesebbet esznek – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Újra mérlegen a koronavírus-fertőzés veszélyei, a hosszú távú szövődmények kockázata és az oltás különféle vonatkozásai.