hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A DBH első befektetése

340 millió forintot invesztál a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a gyógyszer-technológiai fejlesztésekkel foglalkozó Nanoform Magyarország Kft.-be.

A cég olyan nanogyógyszerek szabadalmi jogait is birtokolja, amelyek a világpiacon jelenleg sláger gyógyszereknek minősülő originális készítmények tulajdonságait jelentősen javítják, oltalmi idejüket pedig meghosszabbítják.

A termékciklus-meghosszabbítás a gyógyszeripar egyik meghatározó stratégiája, így mindkét nanokészítmény előzetes preklinikai eredményekkel alátámasztott, klinikailag releváns előnyökkel bír a hagyományos gyógyszerkészítményekhez képest. dr. Erdei Sándor, a DBH Investment Zrt. igazgatóságának elnöke, a tranzakciót bejelentve elmondta: a Nanoformban olyan üzleti partnerre találtak, amely a nemzetközi piacon is megállja a helyét és korábbi tranzakcióival bizonyította már, hogy képes a globális terjeszkedésre. A Nanoform Magyarország vezérigazgatója, Heltovics Gábor az együttműködéstől a két nanokészítmény gyors és hatékony piaci bevezetését várja.

A DBH Group

A csoport egyrészt fizikai infrastruktúrát (szolgáltatott irodák és szolgáltatott ipari létesítmények), valamint az erre épülő üzleti szolgáltatásokat (pénzügy, üzleti adminisztráció és projektmenedzsment területeken), harmadrészt pedig kockázati tőkét biztosít a főként hazai és nemzetközi kis- és középvállalkozásoknak. A cégcsoport 2008 őszén az európai pénzügyi, befektetési piacon szerzett tapasztalatok után hozta létre a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaságot. A DBH Group rotterdami, budapesti, debreceni, miskolci valamint kassai és bukaresti irodájának szoros együttműködése révén számos befektetést hajtott végre az országban és régiónkban.

A NANOFORM Magyarország Kft.

A NanGenex Zrt. spin-off vállalata. Mindkét cég a Comminex csoport tagja, amelynek 1985-ben indult első gyógyszerkutatási szoftvereket fejlesztő társasága, a CompuDrug. Ebből alakult a kilencvenes évek elején a ComGenex Zrt., amely gyógyszerkutatást támogató technológiáját a világ vezető gyógyszergyárai alkalmazták kutatásaik gyorsítására. Ezt a céget 2006-ban a tulajdonosok értékesítették az amerikai tőzsdén jegyzett Albany Molecular Research részére, amely Közép- Európa legnagyobb biotech akvizíciója volt. A ComGenex Zrt 2002-ben alapított spin-off cége a ThalesNano Zrt., mára a világ vezető cége az átfolyásos kémiai reaktorok területén, és technológiáját 29 országban értékesíti, a világ 20 legnagyobb gyógyszergyára és vezető vegyipari cégei alkalmazzák. A NanGenex Zrt-t 2006-ban hozták létre, a ThalesNano spin-off vállalkozásaként abból a célból, hogy a ThalesNano technológiáját a nanotechnológiai alkalmazásokra tovább fejlesszék.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink