hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

"A szolgáltatók tudják a teszteléssel kapcsolatos feladataikat"

Az egészségügyi szolgáltatók értik és tudják a koronavírus-teszteléssel kapcsolatos feladataikat, közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn az M1-en.

 A műsorban elhangzott: Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint Müller Cecília azzal fenyegeti a kórházakat, hogy ahol túl sok tesztet végeznek, ott vizsgálatot indítanak, a "felesleges" teszteket pedig ki fogják fizettetni a kórházakkal, ezért az országos tisztifőorvos lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték. 

Müller Cecília erre reagálva azt mondta, hogy a képviselő a megfelelő információk hiányában fogalmazta meg véleményét, szó sincs arról, hogy csökkentenék a tesztek számát. Ugyan nem szükséges minden beavatkozás előtt elvégezni a tesztet, de gyanú esetén a kezelőorvosnak tesztelnie kell a beteget. A gyanút a kezelőorvos ítéli meg, nemcsak azokról van szó, akiknek tüneteik vannak vagy külföldön jártak - hangsúlyozta.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy a járvány jelen van az országban, ezért folyamatos járványügyi éberséget és információs rendszert kell fenntartani ahhoz, hogy rögtön reagálni lehessen, ha a fertőzés itt is gócokban, nagyobb számban jelenne meg.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink